Samosas
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Samosa, samoosa eller sambosa er tre av de mest brukte navnene på disse lekre sprø friterte trekantene. Denne oppskriften er hentet fra det indiske kjøkken og inneholder kylling lårkjøtt, poteter, kikerter og deilige krydderier.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g kylling lårfilet -
3 stk. potet -
0,5 boks hermetiske kikerter -
3 stk. finhakket vårløk -
1 ts malt spisskummen -
0,5 stk. finhakket rød chili -
1 ss nøytral olje , til steking -
2 ss finhakket frisk koriander -
16 blader filodeig -
0,5 l frityrolje
Slik gjør du
- Kok poteter til de er møre i usaltet vann. Hell av vannet og mos dem sammen med kikerter.
- Stek finhakket kyllingkjøtt i varm panne med olje til det er gjennomstekt.
- Tilsett vårløk, spisskummen, rød chili og koriander.
- Bland kyllingblandingen og potetblandingen. Avkjøl.
- Legg en spiseskje med fyll nederst på midten av et filoflak, løft den ene siden over fyllet og over mot langsiden slik at du danner en trekant. Løft trekanten over mot den andre siden og gjenta dette til du har brukt hele filoflaket. Fest endeflappen med litt vann eller med litt eggehvite.
- Varm opp olje i en gryte eller en stekepanne med høye kanter. Friter samosaene til de har en gyllen og pen fargefarge.
Server med yoghurt.