Salat med salami og egg
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Salat er sommermat! Med frisk asparges, egg og salami lager du denne mettende middagssalaten på få minutter.
Ingredienser
porsjoner
-
100 g salami i strimler eller skiver -
1 stk. friséesalat eller annen salat -
1 beger rød cherrytomat -
4 stk. hardkokte egg -
1 bunt frisk grønn asparges -
2 dl brødkrutonger -
100 g parmesan
Oljedressing:
-
1 dl olivenolje -
saften av
1 stk. sitron eller balsamicoeddik -
1 båt finhakket hvitløk -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss balsamicoeddik -
2 ts dijonsennep -
1 ss honning eller sukker
Slik gjør du
- Kok egg (9 minutter for smilende egg, 12 minutter for hardkokte egg). Skrell og del eggene i to.
- Del cherrytomater i to. Kok asparges i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl i isvann.
- Fordel salat, cherrytomater, egg, asparges og salami på et fat. Topp det hele med brødkrutonger og flak av parmesanost.
- Bland sammen alle ingrediensene til dressingen unntatt olje. Spe inn olje i en fin stråle mens du visper.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Hell dressingen over salaten ved servering, og server gjerne med godt brød eller nypoteter.