Salat med salami og egg

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Salat er sommermat! Med frisk asparges, egg og salami lager du denne mettende middagssalaten på få minutter. 

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g salami i strimler eller skiver
  • 1 stk. friséesalat eller annen salat
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 4 stk. hardkokte egg
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 2 dl brødkrutonger
  • 100 g parmesan

Oljedressing:

  • 1 dl olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron eller balsamicoeddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss honning eller sukker

Slik gjør du

  1. Kok egg (9 minutter for smilende egg, 12 minutter for hardkokte egg). Skrell og del eggene i to.
  2. Del cherrytomater i to. Kok asparges i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl i isvann.
  3. Fordel salat, cherrytomater, egg, asparges og salami på et fat. Topp det hele med brødkrutonger og flak av parmesanost.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen unntatt olje. Spe inn olje i en fin stråle mens du visper.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  5. Hell dressingen over salaten ved servering, og server gjerne med godt brød eller nypoteter.