Rippli fra Sveits

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i sommerkoteleter er dette retten for deg! Rippli kan oversettes med kotelettkam, og er en saftig og smakfull del av grisen. Rundt Bern i Sveits server de rippli med bacon, bønner og poteter. Dette er kraftkost som gjør sommerkotelettene ære også midt på vinteren!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ss smør eller margarin
  • ca. 100 g bacon i biter
  • 1 stk. løk , hakket
  • 2 båter hvitløk , hakket
  • 300 g hodekål i strimler
  • 200 g sellerirot i biter
  • 250 g gulrot i skiver
  • 500 g potet i skiver
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 800 g sommerkoteletter
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater

Slik gjør du

  1. Varm en sauteringspanne, jerngryte eller vid stekepanne med smør eller margarin og stek baconterninger til de begynner å få farge. Tilsett hakket løk og hvitløk i en stekepanne og fres videre til løken er mykt og blank.
  2. Vend inn strimlet kål, selleri, gulrot og poteter. Legg over et lokk og la det dampe i 7-8 minutter, til kålen begynner å bli mør. Smak til med salt, pepper og timian.
  3. Legg kotelettene oppå grønnsakene og hell over vin og buljong. Kok opp. Sett på lokk, senk varmen og la det småkoke i ca. 1 time, til kjøttet er mørt.
  4. Bland inn de hakkede tomatene og la det hele koke i 10 minutter før servering. Juster om nødevendig smakene med litt salt og pepper.