Rippli fra Sveits
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Er du glad i sommerkoteleter er dette retten for deg! Rippli kan oversettes med kotelettkam, og er en saftig og smakfull del av grisen. Rundt Bern i Sveits server de rippli med bacon, bønner og poteter. Dette er kraftkost som gjør sommerkotelettene ære også midt på vinteren!
Ingredienser
porsjoner
-
1 ss smør eller margarin -
ca.
100 g bacon i biter -
1 stk. løk , hakket -
2 båter hvitløk , hakket -
300 g hodekål i strimler -
200 g sellerirot i biter -
250 g gulrot i skiver -
500 g potet i skiver -
1 ts tørket timian -
0,5 ts pepper -
1 dl hvitvin -
5 dl kjøttbuljong (utblandet) -
800 g sommerkoteletter -
1 boks hakkede hermetiske tomater
Slik gjør du
- Varm en sauteringspanne, jerngryte eller vid stekepanne med smør eller margarin og stek baconterninger til de begynner å få farge. Tilsett hakket løk og hvitløk i en stekepanne og fres videre til løken er mykt og blank.
- Vend inn strimlet kål, selleri, gulrot og poteter. Legg over et lokk og la det dampe i 7-8 minutter, til kålen begynner å bli mør. Smak til med salt, pepper og timian.
- Legg kotelettene oppå grønnsakene og hell over vin og buljong. Kok opp. Sett på lokk, senk varmen og la det småkoke i ca. 1 time, til kjøttet er mørt.
- Bland inn de hakkede tomatene og la det hele koke i 10 minutter før servering. Juster om nødevendig smakene med litt salt og pepper.