Reker med urtemajones

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Prøv en vri på dressingen til rekene. Green Goddess majones er grønn og lekker og veldig populær i USA. Vi kaller den urtemajones. Deilig urtesmak passer perfekt til rekene!

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg reker

Urtemajones:

  • 1 dl majones
  • 1 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille
  • 3 ss finsnittet frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk estragon
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Rens reker og sett dem kaldt til de skal brukes.
  2. Bland majones, yoghurt og hvitløk i en skål.
  3. Fjern grove stilker fra urtene og finhakk eller mos dem til puré med en stavmikser / hurtigmikser.
  4. Bland urtene med majonesblandingen. Smak til med litt salt og pepper, eventuelt også litt limesaft.
  5. Rist brødskiver og legg dem på hver sin tallerken.
  6. Tørk rekene godt og vend dem inn i majonesen.
  7. Topp hver skive med en raus skje reker og pynt med blader av frisk estragon. Skjær lime i båter og legg på tallerkenen. Du kan også legge litt salat på brødskivene før du legger på rekene dersom du ønsker.