Reinsdyrtaco

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrtaco er perfekt når du ønsker en ny og spennende vri på den klassiske fredagstacoen! Bruk litt ekstra tid på en skikkelig digg multesalsa, og server reinsdyrbiffen i tynne skiver med syltet rødløk, tyttebær og pære.  

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g mørbrad eller flatbiff av reinsdyr
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Multesalsa:

  • 250 g multer
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. jalapeño , eventuelt grønn chili
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 3 ss sukker
  • 3 ss eplecidereddik

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk i skiver
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik

Tilbehør:

  • 2 stk. pære
  • 1 stk. jalapeño , eventuelt grønn chili
  • 1 pk blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 8 stk. lompe
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Tin multer til multesalsaen, dersom de er frosne. Finhakk løk og jalapeño.
  2. Fres løk og jalapeño i en liten kjele med olje. Ha i multer, revet ingefær, sukker og eddik, og kok opp. La salsaen småkoke til den tykner. Smak til med litt salt og nykvernet pepper. 
  3. Lag syltet rødløk. Rens rødløk, og skjær den i skiver. Kok opp vann, sukker og eddik i en liten kasserolle. Legg i rødløk når sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.
  4. Krydre reinsdyrbiffen med salt og pepper. Stek biffen i en varm panne med smør, 1-2 minutter på hver side. Trekk pannen av platen, og la biffen hvile i 5 minutter før du skjærer den i tynne skiver. 
  5. Kutt pære og jalapenõs i tynne skiver, vask eventuelt salat.  

Server reinsdyrtaco i lompe med multesalsa, syltet rødløk, tyttebærsyltetøy, jalapeño, pære og salat. Pynt eventuelt med noen multer og frisk timian.