Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrbiff på primus

Reinsdyrbiff på primus

Ingredienser

porsjoner

Potet- og sellerimos:

  • 250 g potet
  • 250 g sellerirot
  • 30 g smør
  • 1,5 dl matfløte eller melk
  • 0,5 båt revet hvitløk

Kremet soppstuing:

  • 150 g kantarell eller blandet sopp
  • 0,5 stk. løk , i tynne skiver
  • 1 ss smør , til steking
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 864 kcal
Fett 64 g
Protein 43 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Har du en venn, søster, kollega eller nabo som er glad i tur, eller som kan bli glad i tur? Inviter til en vilt god middag i ute i naturen! Stek reinsdyrbiff i godt smør, og server med kremet soppstuing og fyldig potet- og sellerimos. Smaker ekstra godt sammen med tyttebær og litt frisk timian.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Potet- og sellerimos:

  • 250 g potet
  • 250 g sellerirot
  • 30 g smør
  • 1,5 dl matfløte eller melk
  • 0,5 båt revet hvitløk

Kremet soppstuing:

  • 150 g kantarell eller blandet sopp
  • 0,5 stk. løk , i tynne skiver
  • 1 ss smør , til steking
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 864 kcal
Fett 64 g
Protein 43 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

Forbered deg til turen ved å kutte opp grønnsaker i mindre biter og ha det i zip-lock poser eller en liten boks. Du kan eventuelt ta med en liten fjøl og kniv, slik at du kan kutte det opp ute i det fri. Potet- og sellerimosen lages også i forkant og tas med på en mattermos.

trinn du kan merke av

Hot tips! For at det skal holde seg skikkelig varmt er det lurt å forvarme termosen før du har i mosen: Fyll termosen med kokende vann og la stå i et par minutter. Hell ut vannet og ha i mosen.

Smakstips! Pakk gjerne med litt hvitløk og timian, og kast det oppi panna mot slutten av steketiden. Det gir ekstra aroma og smak.

Server den saftige reinsdyrbiffen med kremet soppstuing og potet- og sellerimos. Topp gjerne med litt rørte tyttebær – og gjerne en kvast frisk timian!

Reinsdyrbiff på primus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 15.12.2024 00:41:25