Rabarbra tarte tatin
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det er de franske søstrene Tatin som har gitt navn til denne kaken, som opprinnelig lages med epler. Vi har byttet ut eplene med noen stilker frisk rabarbra, som karamelliseres i smør og sukker før de blir dekket med deig og stekt i ovnen. En nydelig twist på originalen!
Ingredienser
12 porsjoner
-
125 g smør eller margarin -
150 g hvetemel -
60 g sukker -
1 ts vaniljesukker -
1 stk. egg -
saft av
0,25 stk. sitron -
ca.
600 g rabarbra -
100 g smør -
200 g sukker -
ca.
50 g grovhakkede mandler -
1 stk. egg til pensling
Slik gjør du
Tarte tatin er aller best når den er helt nystekt. Dryss litt melis over og server den lun eller kald, gjerne med en klatt rømme, vaniljekrem eller is til.
Istedenfor hjemmelaget deig kan du bruke frossen butterdeig fra butikken.
Du kan også lage en type tarte tatin med sjalottløk som er en supergod siderett, for eksempel sammen med reinsdyrstek og kirsebærsaus.