Pulled pork bbq-pizza
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pizza laget på grillen er kjempegodt! Servert i porsjonsstørrelser med bbq-saus og pulled pork er dette en ekte grillpizza som garantert vil imponere
Ingredienser
-
ca.
300 g pulled pork av svinenakke
Pizzabunn:
-
20 g gjær -
3 dl vann -
2 ts honning -
500 g hvetemel -
2 ss nøytral olje
Fyll:
-
1,5 dl -
1,5 dl revet hvitost -
2 stk. vårløk , i tynne ringer -
0,5 stk. rødløk , i tynne ringer -
2 ss grovhakket bladpersille
Slik gjør du
1. Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 min.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
2. Lag porsjonsemner av pizzadeigen og klapp til små leiver. Legg leivene på grillristen og la dem grille i 3-4 minutter på hver side, til de er såvidt gjennomstekte.
3. Smør bbq-saus på grillet pizzabunn. Legg på revet hvitost og pulled pork. Grill pizzaene på indirekte varme til osten har smeltet, ca. 5 minutter.
4. Dryss over rødløk, vårløk og grovhakket bladpersille rett før servering.