Pulled pork bbq-pizza

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pizza laget på grillen er kjempegodt! Servert i porsjonsstørrelser med bbq-saus og pulled pork er dette en ekte grillpizza som garantert vil imponere

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 300 g pulled pork av svinenakke

Pizzabunn:

  • 20 g gjær
  • 3 dl vann
  • 2 ts honning
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss nøytral olje

Fyll:

  • 1,5 dl
  • 1,5 dl revet hvitost
  • 2 stk. vårløk , i tynne ringer
  • 0,5 stk. rødløk , i tynne ringer
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du

 

Denne oppskriften gir 16 minipizzaer. Vi har beregnet 2 per porsjon.

1. Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 min.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

2. Lag porsjonsemner av pizzadeigen og klapp til små leiver. Legg leivene på grillristen og la dem grille i 3-4 minutter på hver side, til de er såvidt gjennomstekte.

Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.

3. Smør bbq-saus på grillet pizzabunn. Legg på revet hvitost og pulled pork. Grill pizzaene på indirekte varme til osten har smeltet, ca. 5 minutter.

Pulled pork kan kjøpes ferdig i butikken eller lages selv, det samme gjelder for bbq-saus. Prøv oppskriften: Pulled pork med bbq-saus.

4. Dryss over rødløk, vårløk og grovhakket bladpersille rett før servering.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".