Posjert kyllingfilet med sprø sommergrønnsaker og urtesaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å koke kyllingfileten er ikke så vanlig, men det gir et fantastisk saftig og godt resultat! I tillegg får man en smakfull, deilig kraft, som blir til en utmerket saus om den jevnes med litt maisenna.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 600 g nypotet
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. frisk grønn asparges
  • 1 pk sukkererter
  • 1 pose reddik
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss hakkede friske urter

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok opp buljong og legg i kyllingfileter. La filetene trekke i buljongen rett under kokepunktet i ca. 10 minutter. Ta filetene ut av buljongen og la dem hvile på et lunt sted mens du koker grønnsakene.

2. Rens og skjær grønnsakene i ca 3 cm store biter. Legg dem i buljongen og la dem koke knapt møre, ca. 3-4 minutter.

3. Løft grønnsakene ut av buljongen legg dem på et varmt fat. Sil kraften.

4. Rør ut maisenna i litt vann og tilsett det i buljongen under visping. Kok opp og smak til med soyasaus og sitronsaft. Tilsett raust med hakkete urter rett før servering. Skjær kyllingfileten i pene skiver og legg dem på fatet sammen med grønnsakene. Hell litt saus over kjøttet og server resten rykende varm ved siden av.

Poteter eller naturris passer godt til.