Posjert kyllingfilet med sprø sommergrønnsaker og urtesaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Å koke kyllingfileten er ikke så vanlig, men det gir et fantastisk saftig og godt resultat! I tillegg får man en smakfull, deilig kraft, som blir til en utmerket saus om den jevnes med litt maisenna.
Ingredienser
-
4 stk. kyllingfilet -
5 dl kyllingbuljong (utblandet) -
600 g nypotet -
2 stk. gulrot -
4 stk. frisk grønn asparges -
1 pk sukkererter -
1 pose reddik -
1 ss maisenna -
2 ss soyasaus -
1 ss sitronsaft -
3 ss hakkede friske urter
Slik gjør du
Slik gjør du:
1. Kok opp buljong og legg i kyllingfileter. La filetene trekke i buljongen rett under kokepunktet i ca. 10 minutter. Ta filetene ut av buljongen og la dem hvile på et lunt sted mens du koker grønnsakene.
2. Rens og skjær grønnsakene i ca 3 cm store biter. Legg dem i buljongen og la dem koke knapt møre, ca. 3-4 minutter.
3. Løft grønnsakene ut av buljongen legg dem på et varmt fat. Sil kraften.
4. Rør ut maisenna i litt vann og tilsett det i buljongen under visping. Kok opp og smak til med soyasaus og sitronsaft. Tilsett raust med hakkete urter rett før servering. Skjær kyllingfileten i pene skiver og legg dem på fatet sammen med grønnsakene. Hell litt saus over kjøttet og server resten rykende varm ved siden av.
Poteter eller naturris passer godt til.