Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza med ribbe

Pizza med ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g rester av stekt ribbe
  • 1 stk. halvstekt pizzabunn (á 180 g)
  • 3 ss hvit pizzasaus
  • 150 g revet hvitost
  • 75 g grønnkål
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss grovhakkede hasselnøtter
  • 0,5 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 922 kcal
Fett 55 g
Protein 48 g
Karbohydrater 54 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her har du en skikkelig julepizza! Pizza med rester av ribbe, grønnkål, hasselnøtter og snadder. Bruk en halvstekt pizzabunn eller lag pizzadeigen selv.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g rester av stekt ribbe
  • 1 stk. halvstekt pizzabunn (á 180 g)
  • 3 ss hvit pizzasaus
  • 150 g revet hvitost
  • 75 g grønnkål
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss grovhakkede hasselnøtter
  • 0,5 stk. granateple
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 922 kcal
Fett 55 g
Protein 48 g
Karbohydrater 54 g

Slik gjør du

  1. Rens rester av ribbe fri for bein og svor. Skjær ribberestene i tynne skiver.
  2. Legg pizzabunnen på en bakepapirkledd stekeplate. Smør på pizzasaus og dryss på ost. 
  3. Rens grønnkål, ta eventuelt bort stilken og riv bladene i små biter, drypp over noen dråper olje og klem oljen inn i grønnkålen.
  4. Rens rødløk, og skjær den i tynne skiver. Grovhakk hasselnøtter. 
  5. Legg grønnkål, rester av pinnekjøtt og rødløk på pizzaen. Dryss over hakkede hasselnøtter. 
  6. Stek pizzaen i stekeovn på 230 °C til osten er smeltet og bunnen er deilig sprø, 6-7 minutter.
  7. Rens granateple mens pizzaen står i ovnen. 
  8. Topp pizzaen med granateple.

Drypp eventuelt over litt honning eller server en god rømmedressing til. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Bruk opp restene av julematen!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 15:53:21