Pizza med ribbe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her har du en skikkelig julepizza! Pizza med rester av ribbe, grønnkål, hasselnøtter og snadder. Bruk en halvstekt pizzabunn eller lag pizzadeigen selv.

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g rester av stekt ribbe
  • 1 stk. halvstekt pizzabunn (á 180 g)
  • 3 ss hvit pizzasaus
  • 150 g revet hvitost
  • 75 g grønnkål
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss grovhakkede hasselnøtter
  • 0,5 stk. granateple

Slik gjør du

  1. Rens rester av ribbe fri for bein og svor. Skjær ribberestene i tynne skiver.
  2. Legg pizzabunnen på en bakepapirkledd stekeplate. Smør på pizzasaus og dryss på ost. 
  3. Rens grønnkål, ta eventuelt bort stilken og riv bladene i små biter, drypp over noen dråper olje og klem oljen inn i grønnkålen.
  4. Rens rødløk, og skjær den i tynne skiver. Grovhakk hasselnøtter. 
  5. Legg grønnkål, rester av pinnekjøtt og rødløk på pizzaen. Dryss over hakkede hasselnøtter. 
  6. Stek pizzaen i stekeovn på 230 °C til osten er smeltet og bunnen er deilig sprø, 6-7 minutter.
  7. Rens granateple mens pizzaen står i ovnen. 
  8. Topp pizzaen med granateple.

Drypp eventuelt over litt honning eller server en god rømmedressing til.