Pizza med pinnekjøtt

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pizza er skikkelig kosemat! Og en perfekt måte å bruke opp rester på - her har vi toppet pizzaen med rester av pinnekjøtt, rødkål og deilig ost! Du kan bruke en halvstekt pizzabunn eller lage en pizzadeig selv.

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g rester av ferdigdampet pinnekjøtt
  • 1 stk. halvstekt pizzabunn (á 180 g)
  • 3 ss hvit pizzasaus
  • 150 g revet hvitost
  • 0,25 stk. rødkål
  • 0,5 stk. rødløk
  • 3 ss hakkede tørkede tranebær

Slik gjør du

  1. Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt. 
  2. Legg pizzabunnen på en bakepapirkledd stekeplate. Smør på pizzasaus og dryss på ost. 
  3. Snitt rødkål fint, bruk eventuelt en ostehøvel til å skjære tynne strimler. Rens rødløk, og skjær den i tynne båter.
  4. Legg rødkål, rester av pinnekjøtt og rødløk på pizzaen. 
  5. Stek pizzaen i stekeovn på 230 °C til osten er smeltet og bunnen er deilig sprø, 6-7 minutter.
  6. Topp pizzaen med tørkede tranebær. En rømmedressing smaker også godt til.