Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza

Pizza med egg

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ts tørrgjær
  • 4 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 275 g ekstra finmalt pizzamel
  • 250 g hvetemel
  • 2 dl pizzasaus
  • 100 g revet ost
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 634 kcal
Fett 15 g
Protein 32 g
Karbohydrater 87 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Egg passer til alt! Også pizza. Det er faktisk en gjenganger på italienske pizzarestauranter, og heter da gjerne Bismarck.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ts tørrgjær
  • 4 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 275 g ekstra finmalt pizzamel
  • 250 g hvetemel
  • 2 dl pizzasaus
  • 100 g revet ost
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 634 kcal
Fett 15 g
Protein 32 g
Karbohydrater 87 g

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett italiensk tipo 00 mel sammen med salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
  2. Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).
  3. Fordel pizzadeigen på bakepapirark. Lag gjerne porsjonspizza. Smør på pizzasaus, la det være igjen en centimeter mot kanten. Fordel osten over.
  4. Knekk egget på midten av hver pizza. Når ovnen og platen er helt varm, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på en varm stekeplate. Trikset er høy varme på kort tid, ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gyllen og sprø. 

Server med urte-og rømmedressing.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 20:06:20