Pigwings med grillet maissalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pigwings har tatt Amerika med storm. Denne saftige kjøttbiten kommer fra svineknoken, og passer utmerket i lag med en digg maissalat som tilbehør. 

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. pigwings (pork wings)
  • 1 ss salt
  • 100 g hvetemel
  • 100 g semulegryn
  • 1 l frityrolje

Maissalat

  • 2 stk. hermetiske maiskolber
  • 1 stk. rødløk
  • 1 bunt vårløk
  • 1 pose feldsalat
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss frisk estragon
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Legg svineknokene i kokende vann med salt. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Bruk en kjele som passer i størrelse til knokene.
  2. Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (ca. 90 °C i kokevannet) i ca. 3 timer til de er møre og nesten detter fra hverandre. Ta opp knokene og tørk dem godt.
  3. Varm opp frityrolje til 180 °C.
  4. Bland sammen hvetemel og semulegryn. Vend knokene i melblandingen og legg dem i kjelen med frityrolje. Pass på at du ikke legger i for mange, for da blir oljen fort kaldt og mister sin frityrfunksjon.
  5. Grill maiskolbene eller stek dem i en stekepanne til de har fått en fin farge på alle sidene.
  6. Skrell rødløk og skjær i tynne skiver. Skyll vårløk og finsnitt den. Skjær av maiskornene fra kolbene og bland med feltsalat, hakket estragon, olivenolje og sitronsaft i en serveringsbolle. Smak til maissalaten med salt og pepper.

Server med en god barbecuesaus, enten den er kjøpt eller hjemmelaget.

Lag gjerne en stor porsjon bbqsuas som du kan bruke videre i sommer til all den gode grillingen.