Pigwings med grillet maissalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pigwings har tatt Amerika med storm. Denne saftige kjøttbiten kommer fra svineknoken, og passer utmerket i lag med en digg maissalat som tilbehør.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. pigwings (pork wings) -
1 ss salt -
100 g hvetemel -
100 g semulegryn -
1 l frityrolje
Maissalat
-
2 stk. hermetiske maiskolber -
1 stk. rødløk -
1 bunt vårløk -
1 pose feldsalat -
1 ss olivenolje -
2 ss frisk estragon -
1 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Legg svineknokene i kokende vann med salt. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Bruk en kjele som passer i størrelse til knokene.
- Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (ca. 90 °C i kokevannet) i ca. 3 timer til de er møre og nesten detter fra hverandre. Ta opp knokene og tørk dem godt.
- Varm opp frityrolje til 180 °C.
- Bland sammen hvetemel og semulegryn. Vend knokene i melblandingen og legg dem i kjelen med frityrolje. Pass på at du ikke legger i for mange, for da blir oljen fort kaldt og mister sin frityrfunksjon.
- Grill maiskolbene eller stek dem i en stekepanne til de har fått en fin farge på alle sidene.
- Skrell rødløk og skjær i tynne skiver. Skyll vårløk og finsnitt den. Skjær av maiskornene fra kolbene og bland med feltsalat, hakket estragon, olivenolje og sitronsaft i en serveringsbolle. Smak til maissalaten med salt og pepper.
Server med en god barbecuesaus, enten den er kjøpt eller hjemmelaget.
Lag gjerne en stor porsjon bbqsuas som du kan bruke videre i sommer til all den gode grillingen.