Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Påskehareboller jpg

Påskehareboller

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 18 boller

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts malt kardemomme
  • 5 dl melk
  • 1 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 0,5 l vaniljekrem , gjerne fra pakke

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er gøy å bake med barna! Påskeharebollene er søte boller som passer perfekt som en aktivitet om været er grått. Vaniljekremen kan du lage selv, men det er lov til å jukse med en fra butikken.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 18 boller

  • 150 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts malt kardemomme
  • 5 dl melk
  • 1 stk. egg til pensling

Fyll:

  • 0,5 l vaniljekrem , gjerne fra pakke

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Elting for hånd: En gjærdeig krever god elting for at glutennettverket skal utvikle seg godt. Elting for hånd kan gi en noe mer kompakt og tyngre deig. Skal du elte for hånd vil ikke temperaturen stige så mye under eltingen, og det kan derfor lønne seg å smelte smøret og lunke væsken litt for å lette jobben og få en raskere heving.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 4. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.15060, server:MP-PRD-WEB11 17.07.2025 17:01:57