Ovnspannekake med honning og nøtter
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Elsker du pannekaker, men synes det tar for lang tid å steke dem? Sleng hele røra i stekeovnen, da vel! Vi lover at denne fluffy ovnspannekaken får bein å gå på i det øyeblikket du setter den på bordet!
Ingredienser
porsjoner
-
6 stk. egg -
2,5 dl melk -
2,5 dl hvetemel -
50 g smeltet smør (pluss litt ekstra til formen)
Til servering
-
2 ss honning -
1 dl grovhakkede hasselnøtter -
4 stk. frisk aprikos plommer eller annen frukt -
2 ts melis
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 225 °C.
- Visp sammen egg, melk, mel og smeltet smør til en glatt og klumpfri røre.
- Smør en ildfast form (ca 20x30 cm.) med litt smør. og hell i røren. Plasser formen midt i stekeovnen i ca 25 minutter, til pannekaken har hevet seg godt og er vakkert gyllenbrun.
- Ringle over honning, dryss over hakkede nøtter og aprikos i biter og dryss litt melis på toppen. Server rykende varm.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!