Ovnsbakt klippfisk med sitron- og kapersrelish
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag en spennende bacalao av klippfisk med deilig persillerot- og potetmos til. Sitron- og kapersrelishen blir aller best om den lages dagen før.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ferdig utvannet klippfisk
Sitron- og kapersrelish:
-
1 stk. sitron -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
3 ss hvitvinseddik -
2 ss honning -
2 stk. sjalottløk -
1 dl kapers -
2 ss finhakket bladpersille -
3 ss olivenolje
Persillerot- og potetmos
-
600 g persillerot -
200 g mandelpotet -
3 dl melk -
2 ss smør -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
-
100 g aspargesbønner -
100 g sukkererter -
50 g frosne erter
Slik gjør du
- Vask sitronen grundig i lunkent vann, gjerne med litt oppvaskmiddel, og skyll godt. Skjær av bunn og topp og del den på langs. Fjern kjernene og skjær sitronen først i tynne båter og videre i små terninger. Ha sitronbiter og -saft i en glassbolle og rør inn salt, pepper, eddik og honning. Dekk til og sett bollen kaldt i minst 4 timer, helst over natten (og gjerne enda en dag).
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Skrell persillerot og potet. Del dem opp i mindre terninger. Kok terningene i en kjele med vann til de er møre, ca. 20 minutter.
- Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos grønnsakene, og tilsett melk og smør. Rør godt. Smak til med salt og pepper. Bland inn finhakket persille rett før servering.
- Forvarm stekeovnen til 200 ºC.
- Gjør klar sitronrelishen: Finhakk sjalottløk og persille og bland det inn i relishen sammen med kapers.
- Tørk fiskestykkene med litt tørkepapir.
- Smør en ildfast form med halvparten av oljen og legg fiskestykkene i formen. Fordel relishen på fisken og drypp over resten av oljen.
- Plasser formen midt i ovnen i 10-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
- Forbered grønnsakene mens fisken står i ovnen. Kutt bønnene i biter og del sukkerertene i to på langs. Kok dem knapt møre sammen med de frosne ertene i litt lettsaltet vann i 2-3 minutter.