Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ovnsbakt klippfisk

Ovnsbakt klippfisk med sitron- og kapersrelish

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ferdig utvannet klippfisk
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 50 g frosne erter

Sitron- og kapersrelish:

  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 dl kapers

Persillerot- og potetmos:

  • 600 g persillerot
  • 200 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 876 kcal
Fett 18 g
Protein 138 g
Karbohydrater 36 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en spennende bacalao av klippfisk med deilig persillerot- og potetmos til. Sitron- og kapersrelishen blir aller best om den lages dagen før.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ferdig utvannet klippfisk
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 50 g frosne erter

Sitron- og kapersrelish:

  • 1 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 dl kapers

Persillerot- og potetmos:

  • 600 g persillerot
  • 200 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 876 kcal
Fett 18 g
Protein 138 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 15.12.2024 13:42:02