1. Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje. Renskjær svinefilet for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten.
2. Ha finsnittet kål og revet gulrot i en bolle. Strø på salt og maser saltet godt inn. Finsnitt løk, og ha den i bollen med grønnsaker.
3. Tilsett egg og hvetemel, og rør til du har en tykk og jevn røre. Ha i revet ingefær og krydre med grovmalt pepper.
4. Vask grønnkål godt. Riv bladene i mindre biter, og legg dem over i en bolle. Ha olje, salt og pepper i bollen og kna det godt inn i grønnkålen. Legg bladene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet i ovn på 180 °C og stek i 5-10 minutter til grønnkålen blir sprø. Avkjøl chipsen på rist.
5. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovn på 125 °C i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 °C. La fileten hvile i minst 10 minutter før du skjærer i den.
Legg gjerne svinefileten på grillen om sommeren. Brun den på direkte varme, og legg den over på indirekte varme for ettergrilling.
6. Ha olje i en varm stekepanne, og stek en tykk pannekake med en diameter på 10-15 cm. Stek i 2-3 minutter på hver side. Legg okonomiyakien over på et bakepapirkledd stekebrett og la den holde seg varm i stekeovnen mens du steker resten av pannekakene.
7. Topp okonomiyakiene med majones og hoisinsaus. Knus grønnkål og rekechips i mindre biter og dryss over. Skjær svinefilet i tynne skiver og legg på toppen av hver okonomiyaki. Server.