Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Okonomiyaki

Okonomiyaki

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indre- eller ytrefilet av svin
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje

Okonomiyaki:

  • 0,5 stk. finsnittet hodekål
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 ts salt
  • 1 stk. løk
  • 6 stk. egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 0,5 ts grovmalt pepper

Grønnkålchips:

  • 1 pk grønnkål
  • 1,5 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Topping:

  • 4 ss majones
  • 4 ss hoisinsaus
  • 4 stk. rekechips
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 856 kcal
Fett 31 g
Protein 71 g
Karbohydrater 65 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Okonomiyaki er en tykk og velsmakende japansk pannekake. I pannekakerøra er det deilige norske rotgrønnsaker, og på toppen av den stekte pannekaka, saftig og mør svinefilet. Nam!  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indre- eller ytrefilet av svin
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje

Okonomiyaki:

  • 0,5 stk. finsnittet hodekål
  • 2 stk. revet gulrot
  • 1 ts salt
  • 1 stk. løk
  • 6 stk. egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 0,5 ts grovmalt pepper

Grønnkålchips:

  • 1 pk grønnkål
  • 1,5 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Topping:

  • 4 ss majones
  • 4 ss hoisinsaus
  • 4 stk. rekechips
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 856 kcal
Fett 31 g
Protein 71 g
Karbohydrater 65 g

Slik gjør du

1. Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje. Renskjær svinefilet for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten. 

2. Ha finsnittet kål og revet gulrot i en bolle. Strø på salt og maser saltet godt inn. Finsnitt løk, og ha den i bollen med grønnsaker.

3. Tilsett egg og hvetemel, og rør til du har en tykk og jevn røre. Ha i revet ingefær og krydre med grovmalt pepper. 

4. Vask grønnkål godt. Riv bladene i mindre biter, og legg dem over i en bolle. Ha olje, salt og pepper i bollen og kna det godt inn i grønnkålen. Legg bladene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet i ovn på 180 °C og stek i 5-10 minutter til grønnkålen blir sprø. Avkjøl chipsen på rist. 

5. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovn på 125 °C i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 °C. La fileten hvile i minst 10 minutter før du skjærer i den. 

Legg gjerne svinefileten på grillen om sommeren. Brun den på direkte varme, og legg den over på indirekte varme for ettergrilling.

6. Ha olje i en varm stekepanne, og stek en tykk pannekake med en diameter på 10-15 cm. Stek i 2-3 minutter på hver side. Legg okonomiyakien over på et bakepapirkledd stekebrett og la den holde seg varm i stekeovnen mens du steker resten av pannekakene.

7. Topp okonomiyakiene med majones og hoisinsaus. Knus grønnkål og rekechips i mindre biter og dryss over. Skjær svinefilet i tynne skiver og legg på toppen av hver okonomiyaki. Server. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB14 13.10.2024 16:54:04