Nudelsalat med svinefilet

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Salat med asiatisk smak - perfekt enten du skal ha gjester eller bare kose deg en hverdag. Nudler som metter, grønt som gjør salaten ekstra fargerik, saftig svinefilet og en kremete, deilig peanøttdressing. Kan det bli bedre?

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g indrefilet av svin , eventuelt ytrefilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje ,smør eller margarin til steking

Peanøttdressing:

  • ca. 150 g peanøttsmør , gjerne grovt
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus) , eventuelt mer etter ønsket styrke
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss honning
  • 3 ss nøytral nøytral olje
  • saft av 1 stk. lime

Nudelsalat:

  • ca. 150 risnudler
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 4 stk. vårløk
  • 1 stk. oransje paprika
  • 200 g cherrytomat
  • 2 stk. gulrot
  • 1 potte frisk koriander , eventuelt micro koriander
  • 50 g grovhakkede cashewnøtter
  • 1 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

  1. Fjern hinnen på svinefileten. Bruk en spiss kniv, stikk den inn under hinnen og la kniven gli langs hinnen slik at du får med minst mulig av kjøttet. 

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det raskt i en stekepanne olje/smør slik at det får en gyllen fin farge på alle sider. 
  2. Legg kjøttet over i en ildfast form, pensle det med sriracha og skvis over litt limesaft. Stikk inn et steketermometer, og sett formen i stekeovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Når kjernetemperaturen er på 65 °C er fileten medium stekt, og på 70 °C er den gjennomstekt. Ta ut filteten 1-3 grader før ønsket kjernetemperatur, da den stiger litt under hviling. 
  3. Lag dressing. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med mer sriracha om du vil ha den sterkere, mer limesaft om du vil ha den syrligere. Blir dressingen for tykk, spe den ut med litt vann.
  4. Kok opp en kjele med vann, dra kjelen til side og legg i nudlene. Dekk til kjelen og la nudlene ligge i det varme vannet i ca. 3 minutter. Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. La dem renne godt av seg og bland inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen. Anrett nudlene på et stort serveringsfat.
  5. Del brokkoli i små buketter, snitt vårløk, kutt paprika i små terninger, og del cherrytomater i to. Legg alt over på fatet med nudlene. 
  6. Skrell gulrot. Skjær gulrot i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Ha strimlene over på fatet.
Har du ikke juliennejern: Lag gulrotstrimler med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av gulroten. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.
  1. Ta kjøttet ut av ovenen og la det hvile 5-10 minutter før du skjærer i det. Anrett kjøttet i tynne skiver på salaten. 
  2. Ha litt av dressingen på salaten, dryss over grovhakkede cashewnøtter, sesamfrø og koriander. Legg også på noen limebåter. Server resten av dressingen ved siden av.