Nøtter i honning
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Blandede nøtter og flytende honning - en himmelsk kombinasjon! Lag en stor porsjon når du først er i gang. Holdbarheten er lang, og smaken blir bare bedre og bedre etter hvert.
Ingredienser
porsjoner
-
125 g hasselnøtter -
125 g mandler -
50 g valnøttkjerner -
50 g pistasjnøtter -
350 g honning -
saften av
0,5 stk. sitron -
0,5 ss salt
Slik gjør du
- Rist nøttene i en stekepanne på middels varme til de har blitt litt brent i kantene.
- Hell nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni dem godt slik at noe av skallet løsner. Avkjøl.
- Ha nøttene i en skål. Pass på at ikke skall og urenheter blir med. Tilsett honning, sitron og salt. Rør godt rundt.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Oppbevar i et glass. Holdbar i minst to måneder.
Nøtter i honning smaker nydelig til alle slags oster, men kan også serveres på toppen av gresk yoghurt. Eller hva med litt nøtter og honning på vaniljeis?
En stilk rosmarin eller timian i honningen gir ekstra spennende smak.