Nakkekoteletter med balsamicoglaze
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Nakkekoteletter av svin en mørt, saftig og smakfullt. Med balsamico, sennep og honning får kotelettene ekstra god smak.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. nakkekoteletter av svin -
4 ss olivenolje -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Honning- og balsamicoglaze:
-
1 dl honning -
1 dl balsamicoeddik -
0,5 dl hønsebuljong (utblandet) -
1 ss dijonsennep -
1 båt finhakket hvitløk -
2 kvister frisk rosmarin -
1 stk. fennikel
Slik gjør du
- Ta kotelettene ut av pakken og la dem ligge på benken og tempereres.
- Bland sammen ingrediensene til glazen. Urtene kan godt være hele på kvisten. Sett til side.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
- Varm en stekepanne med halvparten av olivenoljen. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i pannen til de har fått fin farge på begge sider.
- Senk varmen og hell glazen over kotelettene. La det hele stå og småkoke i 3-4 minutter til glazen tykner. Snu kotelettene og øs glaze over. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
- Trekk stekepannen av varmen og la kotelettene hvile litt.
- Varm en ny stekepanne med olje. Skjær fennikel i 1 cm tykke skiver som henger sammen i rotfestet. Stek skivene i pannen til de har fått fin farge og du lett kan stikke en spiss kniv gjennom rotfestet. Krydre med salt og pepper.
- Fordel koteletter og fennikel på fire tallerkener og drypp noe av glazen over.