Nakkekoteletter med balsamicoglaze

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nakkekoteletter av svin en mørt, saftig og smakfullt. Med balsamico, sennep og honning får kotelettene ekstra god smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. nakkekoteletter av svin
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Honning- og balsamicoglaze:

  • 1 dl honning
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 0,5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 stk. fennikel

Slik gjør du

  1. Ta kotelettene ut av pakken og la dem ligge på benken og tempereres.
  2. Bland sammen ingrediensene til glazen. Urtene kan godt være hele på kvisten. Sett til side.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  3. Varm en stekepanne med halvparten av olivenoljen. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i pannen til de har fått fin farge på begge sider.
  4. Senk varmen og hell glazen over kotelettene. La det hele stå og småkoke i 3-4 minutter til glazen tykner.  Snu kotelettene og øs glaze over. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
  5. Trekk stekepannen av varmen og la kotelettene hvile litt.
  6. Varm en ny stekepanne med olje. Skjær fennikel i 1 cm tykke skiver som henger sammen i rotfestet. Stek skivene i pannen til de har fått fin farge og du lett kan stikke en spiss kniv gjennom rotfestet. Krydre med salt og pepper.
  7. Fordel koteletter og fennikel på fire tallerkener og drypp noe av glazen over.