Müslibars

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disse utrolig gode müslibarene er lette å lage. De passer perfekt som påskegodt, tursnacks eller som ekstra energipåfyll når det trengs. 

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 100 g usaltede cashewnøtter
  • 100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 150 g gresskarkjerner
  • 175 g lettkokte havregryn
  • 25 g kokosmasse
  • 100 g honning
  • 100 g peanøttsmør
  • 1 stk. egg
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175°C.
  2. Grovhakk mandler, cashewnøtter og sjokolade.
  3. Bland de grovhakkede nøttene og sjokoladen med gresskarkjerner, havregryn og kokos.
  4. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 15 min på 175°C.
  5. Varm forsiktig opp honning og peanøttsmør i en kasserolle. La det få et lett oppkok og rør underveis.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  6. Tilsett vann, avkjøl til romtemperatur og pisk inn egget.
  7. Hell marinaden over nøtteblandingen og bland godt til alt kleber godt sammen.
  8. Kle en ildfast form (ca. 30x20 cm) med bakepapir og ha i blandingen. Skyll hendene i kaldt vann og trykk blandingen godt ned. Glatt ut overflaten slik at tykkelsen blir jevn.
  9. Sett formen inn nederst i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter.
  10. Avkjøl «kaken» i formen. Løft den ut når den er helt avkjølt og skjær kaken i passende biter.