Minicroissanter med appelsinmarmelade

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse små søte minicroissantene smaker himmelsk sammen med appelsinmarmelade. En søt avslutning på et måltid, som kaffegodt eller som eksklusiv frokost når det er det som kreves. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss hvetemel til utbaking
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss appelsinmarmelade

Slik gjør du

  1. Strø et tynt lag mel på bakebenken og kjevle butterdeigsplatene til tynne rektangler.
  2. Bruk en skarp kniv og skjær rektanglene til trekanter. 4 stk pr plate er bra!  
  3. Pisk egget lett med en gaffel og pensle litt på spissen på hver trekant. Rull hver trekant fra den brede siden mot spissen. Den penslede spissen «limes» mot resten.
  4. Sett croissantene på stekeplate med bakepapir med spissen (skjøten) ned mot platen. Slik unngår du at croissantene retter seg ut under steking.
  5. Pensle dem med egg og sett croissantene i ovnen på 225 °C. Stek i 7-10 minutter, til de har fått en gyllen farge.
  6. Avkjøl croissantene litt før du gir dem et lett dryss med vaniljesukker.
Appelsinmarmelade er enkelt å lage selv, og hjemmelaget smaker selvsagt mye bedre enn butikk-kjøpte varianter. Vi har oppskriften på hjemmelaget appelsinmarmelade til deg her. Skroll ned til relaterte oppskrifter.

Server minicroissantene med appelsinmarmelade og gjerne en god kopp kaffe.