Minicroissanter med appelsinmarmelade
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Disse små søte minicroissantene smaker himmelsk sammen med appelsinmarmelade. En søt avslutning på et måltid, som kaffegodt eller som eksklusiv frokost når det er det som kreves.
Ingredienser
porsjoner
-
1 pk butterdeig -
1 stk. egg til pensling -
2 ss hvetemel til utbaking -
2 ts vaniljesukker -
4 ss appelsinmarmelade
Slik gjør du
- Strø et tynt lag mel på bakebenken og kjevle butterdeigsplatene til tynne rektangler.
- Bruk en skarp kniv og skjær rektanglene til trekanter. 4 stk pr plate er bra!
- Pisk egget lett med en gaffel og pensle litt på spissen på hver trekant. Rull hver trekant fra den brede siden mot spissen. Den penslede spissen «limes» mot resten.
- Sett croissantene på stekeplate med bakepapir med spissen (skjøten) ned mot platen. Slik unngår du at croissantene retter seg ut under steking.
- Pensle dem med egg og sett croissantene i ovnen på 225 °C. Stek i 7-10 minutter, til de har fått en gyllen farge.
- Avkjøl croissantene litt før du gir dem et lett dryss med vaniljesukker.
Appelsinmarmelade er enkelt å lage selv, og hjemmelaget smaker selvsagt mye bedre enn butikk-kjøpte varianter. Vi har oppskriften på hjemmelaget appelsinmarmelade til deg her. Skroll ned til relaterte oppskrifter.
Server minicroissantene med appelsinmarmelade og gjerne en god kopp kaffe.