Marinerte sommerkoteletter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sommerkoteletter smaker kjempegodt når de blir grillet helt naturell, men prøv å marinere dem over natten i en marinade bestående av dijonsennep, maplesirup, olje og sitron. Smaker nemlig kjempegodt! 

Sommerkoteletter smaker kjempegodt når de blir grillet helt naturell, men prøv å marinere dem over natten i en marinade bestående av dijonsennep, lønnesirup, olje og sitron. Smaker nemlig kjempegodt! 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. sommerkoteletter

Marinade:

  • 3 ss dijonsennep
  • 1,5 ss lønnesirup
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt
  • saften av 1 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene. Slik unngår du at de krøller seg når du senere skal grille dem.
  2. Legg kotelettene i en brødpose av plast, bland alle ingrediensene til marinaden og hell marinaden oppi posen. Knyt igjen, sett posen i en arbeidsbolle og sett bollen i kjøleskapet. Vend på posen noen ganger under marineringstiden.
Marineringstiden kan du selv bestemme, men en tommelfingerregel er mellom 1 time og ett døgn. Mer tid avgir mer smak.
  1. Ta kotelettene ut av posen, tørk dem med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Grill dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Grilles videre i et par minutter til de er gjennomstekte.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Server marinerte sommerkoteletter med litt god sennep og en frisk salat.