Marinerte lammeskanker med linsesalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskanker er kjøtt som trenger litt ekstra tid og kjærlighet for å bli skikkelig mørt. Her har vi smakssatt skankene med en spennende marinade med basis i ketchup, løk og krydder, som i løpet av tilberedningstiden blir en nydelig saus. Servert med svarte belugalinser og appelsin, er dette en fantastisk smaksrik og nydelig rett.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 1 dl ketchup
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 3 ss soyasaus
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 8 båter hvitløk
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 stk. hel kanel
  • 2 stk. løk
  • 4 dl lammekraft eller kyllingkraft

Linsesalat

  • 3 dl puylinser eller belugalinser
  • 1 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl frisk persille
  • 2 ss olivenolje

Til servering

  • ca. 15 stk. ristede hasselnøtter

Slik gjør du

bar