Marinerte lammeskanker med linsesalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammeskanker er kjøtt som trenger litt ekstra tid og kjærlighet for å bli skikkelig mørt. Her har vi smakssatt skankene med en spennende marinade med basis i ketchup, løk og krydder, som i løpet av tilberedningstiden blir en nydelig saus. Servert med svarte belugalinser og appelsin, er dette en fantastisk smaksrik og nydelig rett.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. lammeskank -
1 dl ketchup -
3 ss balsamicoeddik -
3 ss soyasaus -
0,5 ts revet muskatnøtt -
0,5 ts malt kardemomme -
8 båter hvitløk -
2 stk. laurbærblad -
2 stk. hel kanel -
2 stk. løk -
4 dl lammekraft eller kyllingkraft
Linsesalat
-
3 dl puylinser eller belugalinser -
1 stk. appelsin -
saft av
1 stk. sitron -
1 stk. rødløk -
1 stk. rød chili -
2 båter hvitløk -
1 dl frisk persille -
2 ss olivenolje
Til servering
-
ca.
15 stk. ristede hasselnøtter