Marinert kyllingfilet med lun potetsalat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kyllingfilet er alltid populært å legge på grillen! Her har vi marinert filetene i en deilig marinade med sitron, honning og urter, og serverer med en varm salat av gårsdagens poteter, sopp og spinat. Topp sommermat for varme dager!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 2 ss flytende honning
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakkede friske urter , for eksempel timian eller estragon

Lun potetsalat med spinat og sopp:

  • 600 g kokte poteter
  • 200 g aromasopp
  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. vårløk
  • 200 g frisk spinat

Slik gjør du

  1. Bland sammen sitronsaft, honning, finhakket hvitløk, olivenolje, pepper og friske urter. Ta vare på sitronskallet til servering.
  2. Ha kyllingfiletene i en skål eller zip-lockpose og hell over marinaden. Bland godt, slik at marinaden kommer til på alt kjøttet. Sett kaldt i minst en time.
  3. Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Dryss over litt salt og grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C.
  4. Tilbehøret kan gjøres ferdig i stekepanne på grillen. Del poteter og sopp i biter. Varm en stekepanne med smør eller olje og fres i poteter og sopp til det er gyllent. Tilsett finhakket hvitløk, finsnittet vårløk og spinat. Smak til med salt og pepper når spinaten akkurat har falt sammen. 

Legg gjerne et par sitroner på grillen samtidig som du griller kjøttet. Bruk dem som dressing på den varme salaten.

Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".