Mangosorbet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søt, syrlig, frisk, myk og aromatisk - mangosorbet er en isfavoritt for mange! Og den er enkel å lage, enten med moden mango eller med puré av mango på boks.

Ingredienser

porsjoner
  • 450 g mangopuré
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 2 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts salt

Slik gjør du

  1. Bland mangopuré med limesaft, sukker, vann og salt. Juster smakene til du er fornøyd.
  2. Kjør blandingen i ismaskin til den tykner, ca. 20 minutter.
  3. Hell sorbeten i en form og plasser den i fryseren i minst 4 timer.
  4. La sorbeten tempereres i kjøleskap i ca. 20 minutter før servering.

Vi har pyntet vår mangosorbet med skiver av moden mango og svarte sesamfrø, men her er det bare å bruke fantasien.

Er du glad i mango? Da bør du absolutt prøve vår nydelige mangopudding også!

Har du ikke ismaskin, kan du fryse sorbeten i en vid bolle. Rør godt i den hver halvtime til den  er fryst. Da knuser du iskrystallene som danner segunder frysing, og sorbeten blir nesten like bra som i maskin.