Lammeskiver med kapers- og tomatsalsa
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftige skiver av lammelår er perfekt for hverdagslivets små og store feiringer, enkelt å tilberede og fullt av smak. Server med denne deilige salsaen med kapers og tomat og et glass med noe godt i. Mer skal ikke til for å lage fest midt i uka.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg lammelår i skiver -
2 ss nøytral olje -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Tomat- og kaperssalsa:
-
3 stk. tomat -
2 stk. sjalottløk -
2 båter hvitløk -
2 ss kapers med stilk eller små kapers -
4 ss hakket bladpersille eller kruspersille -
2 ss hakket frisk mynte -
saft og skall av
1 stk. sitron -
0,5 dl olivenolje -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- La lammeskivene ligge i romtemperatur og en stund.
- Finhakk tomat, sjalottløk, hvitløk og urter. Legg til side noen fine urteblader til pynt. Hell av vannet på kapers. Vask sitronen godt, riv skallet fint og press ut saften. Bland alt og smak til med salt og pepper.
- Varm en stekepanne med smør/olje. Krydre kjøttskivene med salt og pepper og stek dem så de får fin farge på begge sider. Senk temperaturen og la skivene ettersteke i 4-5 minutter, til de fortsatt er rosa inne ved beinet.
Server lammeskivene med tomat og kaperssalsa.
Små ovnsbakte poteter er også godt tilbehør:
Du kan godt varme tomat- og kaperssalsaen raskt i stekepanne rett før servering. Bruk høy varme og la salsaen bli akkurat gjennomvarm.