Lammekjøttboller på pitabrød

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små juksepizzaer laget av pitabrød, toppet med lammekjøttboller og friske grønnsaker. Hverdagsmat for den som er sulten på god smak!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss griljermel
  • 1 stk. egg
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 4 stk. pitabrød

Server med:

  • 8 ss lettrømme
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. fennikel
  • 200 g fetaost
  • 1 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeig med salt, pepper, bladpersille og griljermel. Rør godt og bland forsiktig inn egget til slutt. Form små kjøttboller for hånd.
  2. Varm en stekepanne med smør og olje og stek kjøttbollene på begge siden. Skru ned til middels varme og etterstek i 8-10 minutter, til bollene er gjennomstekt.
  3.  Gjør klar resten av ingrediensene mens bollene etterstekes. Varm pitabrødene som anvist på pakken.
  4. Hakk rødløk og agurk i små biter og bland sammen. Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler.
  5. Smør pitabrødene med rømme, topp med kjøttboller, grønnsaker og koriander.