Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pitabrød med lammekjøttboller

Lammekjøttboller på pitabrød

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss griljermel
  • 1 stk. egg
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 4 stk. pitabrød

Server med:

  • 8 ss lettrømme
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. fennikel
  • 200 g fetaost
  • 1 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 754 kcal
Fett 47 g
Protein 35 g
Karbohydrater 45 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små juksepizzaer laget av pitabrød, toppet med lammekjøttboller og friske grønnsaker. Hverdagsmat for den som er sulten på god smak!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss griljermel
  • 1 stk. egg
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 4 stk. pitabrød

Server med:

  • 8 ss lettrømme
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. fennikel
  • 200 g fetaost
  • 1 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 754 kcal
Fett 47 g
Protein 35 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeig med salt, pepper, bladpersille og griljermel. Rør godt og bland forsiktig inn egget til slutt. Form små kjøttboller for hånd.
  2. Varm en stekepanne med smør og olje og stek kjøttbollene på begge siden. Skru ned til middels varme og etterstek i 8-10 minutter, til bollene er gjennomstekt.
  3.  Gjør klar resten av ingrediensene mens bollene etterstekes. Varm pitabrødene som anvist på pakken.
  4. Hakk rødløk og agurk i små biter og bland sammen. Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler.
  5. Smør pitabrødene med rømme, topp med kjøttboller, grønnsaker og koriander.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 04:08:02