Lammeboller med byggrissalat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige lammeboller, byggrissalat med masse spennende smak og mynteyoghurt - lukk øynene et øyeblikk og drøm deg til Midtøsten.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts malt koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl melk eller kaldt vann
  • 4 ss nøytral olje til steking

Mynteyoghurt

  • 4 ss gresk yoghurt
  • 2 ss hakket frisk mynte

Byggrissalat

  • 4 dl byggris
  • 1 stk. rødløk
  • 4 stilker frisk mynte
  • 1 stk. sitron
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ss sukker
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha lammejøttdeig i en bolle og tilsett salt. Kna kjøttdeigen med salt til den kjennes litt klebrig på fingrene.
  2. Finhakk hvitløk og chili og bland det inn i kjøttdeigen sammen med krydder og potetmel. Spe med kald melk eller vann i flere omganger litt etter litt til farsen er myk, men fortsatt holder fasongen når du former den til boller. Ikke jobb for lenge med farsen, da kan den sprekke.
  3. Form små boller ved hjelp av hånden og en skje. Dypp skjeen i kaldt vann innimellom. Legg bollene på litt bakepapir etter hvert som du har formet dem.
  4. Varm en stekepanne med olje. Stek bollene på middels varme til de er gylne på begge sider. Senk varmen og etterstek dem i 8-10 minutter til de er gjennomstekte.
  5. Rør sammen yoghurt og mynte og smak til med litt salt og pepper. Sett kaldt til servering.
  6. Kok byggris etter anvisning på pakken. Skjær rødløk i tynne båter og grovhakk mynte. Ta vare på noen blader til pynt.
  7. Rør sammen sitronsaft, gurkemeie, hvitløk og sukker og spe med olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.