Lam mørbrad med tomatsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig og mørt kjøtt av norsk lam, her servert med en nydelig tomatsalat med fetaost, basilikum, løk og oliven. Toppet med en deilig basilikumsaus. Et skikkelig godt måltid med gode rene smaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g mørbrad av lam
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking

Basilikumsaus

  • 2 ss virgin olivenolje
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 40 g revet parmesan

Tomatsalat

  • 4 stk. tomat
  • 1 stk. rødløk
  • 200 g fetaost
  • 20 stk. kalamataoliven med sten
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Grill kjøttet på alle sider, slik at det er godt brunet.  Legg det over på indirekte varme. Stikk inn et steketermometer og grill kjøttet videre under lokk. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det ligge på grillen lenger. Ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
  2. Skjær tomater i skiver, rødløk i ringer og riv fetaost i små biter.
  3. Lag basilikumsaus; Kjør basilikum, revet parmesan og olje med stavmikser eller hurtigmikser til en fin jevn saus.  

Anrett saftig lammemørbrad i skiver med tomatskiver, løk, fetaost og oliven. Krydre med litt salt og grovkvernet pepper, og topp tomatsalaten med basilikumsaus. Pynt gjerne med noen blader basilikum.