Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam mørbrad med linseragu

Lam mørbrad med linseragu

Ingredienser

porsjoner

Linseragu:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket gulrot
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2,5 dl puylinser eller andre grønne linser
  • 1,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 0,5 l kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsaksbuljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 714 kcal
Fett 35 g
Protein 54 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lam mørbrad er supermørt kjøtt som trenger kort tilberedningstid. Servert med linseragu vil du få en smaksopplevelse av norsk lam, som garantert frister til gjentakelse.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Linseragu:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket gulrot
  • 2 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2,5 dl puylinser eller andre grønne linser
  • 1,5 dl hvitvin eller eplejuice
  • 0,5 l kyllingbuljong (utblandet) eller grønnsaksbuljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 714 kcal
Fett 35 g
Protein 54 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB12 22.06.2025 07:06:20