Lam med kokos

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammegryte med kokosmelk, karri og chili er en enkel og super koserett. I stedet for benfritt grytekjøtt kan du gjerne bruke rester av lammestek.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam eller rester av lammestek
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ts karri
  • 1 dl vann
  • 4 stk. tomat i båter
  • 1 stk. grønn paprika i biter
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1,5 dl kokosmelk

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i passe store biter. Brun kjøttet i en gryte med olje sammen med løk og hvitløk. Dryss over karri rett før resten av ingrediensene tilsettes og vend det inn kjøttet og løken.
  2. Ha resten av ingrediensene unntatt kokosmelk i gryta, og la det trekke under lokk i 40-45 minutter, til kjøttet er mørt. Tilsett kokosmelk og la det trekke videre uten lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server gryta med brød eller kokt ris.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.