Lam flatbiff med stekt hjertesalat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lam er en av verdens beste råvarer. Lam flatbiff servert med frisk dressing og stekt hjertesalat med chili og hvitløk, det er skikkelig kosemat på høyt nivå.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Rømmedressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts tørket dill

  • 1 stk. hjertesalat delt i to på langs
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. 

Tips: For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.

2. Bland ingrediensene til dressingen. La gjerne stå i kjøleskap for å trekke smak en stund før servering. 

3. Varm opp en panne til høy varme. Ha i olje og stek hjertesalat kjapt på hver side. Trekk panna til side og ha i finhakket chili og hvitløk. Krydre med salt og pepper og sett på lokk frem til servering. 

4. Skjær kjøttet i skiver og server med stekt hjertesalat og rømmesaus.

Steking av hjertesalat går veldig fort, faktisk bare et par minutter. Vent med å gjøre dette til både kjøttet og dressingen er helt klart.