Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammelår i skiver med middelhavssalat

Lammeskiver med middelhavssalat

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g lammelår i skiver
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 1 ss frisk oregano
  • 0,5 stk. sitron i båter til servering

Middelhavssalat:

  • 2 stk. tomat i skiver
  • 100 g fetaost
  • 10 stk. oliven
  • 0,5 stk. grovhakket rødløk
  • 2 ss grovhakket frisk mynte
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 727 kcal
Fett 51 g
Protein 58 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En bris fra Middelhavet, med norsk lam i god kombinasjon med en smakfull salat med tomat, oliven, mynte og fetaost. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g lammelår i skiver
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 1 ss frisk oregano
  • 0,5 stk. sitron i båter til servering

Middelhavssalat:

  • 2 stk. tomat i skiver
  • 100 g fetaost
  • 10 stk. oliven
  • 0,5 stk. grovhakket rødløk
  • 2 ss grovhakket frisk mynte
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 727 kcal
Fett 51 g
Protein 58 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14470, server:MP-PRD-WEB15 15.06.2025 13:04:30