Kyllingwok med hoisinsaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kylling lårfilet egner seg ypperlig til wok, og er en type kjøtt som blir saftig og smakfullt ved rask tilberedning. Sammen med brokkolistilk, løk, ananas og woksaus blir dette til eksotisk og smakfull hverdagsmat.
Ingredienser
porsjoner
-
1 pk kylling lårfilet -
2 båter finhakket hvitløk -
1 stk. finhakket rød chili -
1 stk. stilk av brokkoli -
1 stk. rødløk -
0,5 stk. frisk ananas -
200 g basmatiris -
2 ss nøytral olje til steking -
2 pk ferdig woksaus , hoisin og hvitløk -
120 g cashewnøtter
Slik gjør du
- Strimle kylling lårfilet.
- Bland strimlet kylling med hvitløk, chili med en pose woksaus. Mariner i ca. en halv time.
- Skjær av bukettene på brokkolien og legg dem i en tett boks i kjøleskapet.
- Skjær brokkolistilken i tynne skiver, rødløk i båter og ananas i små biter.
- Kok ris etter anvisningen på pakken.
Kok gjerne opp ekstra ris i dag, slik at du har den klar til morgendagens middag. Til denne retten https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/stekt-ris-med-ananas/ trenger du 8 dl kokt ris.
- Stek kyllingstrimlene raskt i olje på sterk varme i en panne. Ta ut kjøttet og stek grønnsakene. Bland de stekte kyllingstrimlene og grønnsakene forsiktig sammen og tilsett woksausen.
- Anrett maten i dype skåler og dryss over hakkede cashewnøtter før servering.