Kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingspyd krydret med rosmarin! Grillspyd er perferkt når du ønsker at grillingen skal gå raskt og enkelt. Server med gulrot- og rødbetesalat toppet med sitron- og basilikumsaïoli. Saftig, friskt og fresht.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ss flaksalt

salat:

  • 250 g revet gulrot
  • 150 g revet rødbete
  • 1 pk babyspinat
  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • 12 stk. tørket aprikos , delt i to
  • 4 ss gresskarkjerner

aïoli

  • 50 g frisk basilikum
  • 2 dl rapsolje
  • 0,25 ts salt
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1- 2 ss sitronsaft
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll basilikum og tørk den lett. Kjør basilikum sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse. Visp sammen eggeplommer, hvitløk og sennep. Spe forsiktig med basilikumsoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  2. Skjær kyllingfilet i tykke strimler, tre strimlene på spyd. Bland sammen krydder i en liten skål og dryss på kyllingspydene.

  1. Bland sammen salat i en skål, eventuelt legg ingrediensene lagvis i et glass med lokk.
  2. Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Snu dem ofte.

Server krydrede kyllingspyd med gulrot- og rødbetesalat toppet med sitron- og basilikumsaïoli.