Kyllingspyd med bakte grønnsaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er supert å kunne lage hele middagen ferdig på grillen. Her er grønnsakene delt opp og bakt i et stykke aluminiumsfolie på grillen. Godt tilbehør til grillspydene med kylling!

Ingredienser

6  porsjoner
  • 6 stk. kyllingfilet
  • 0,5 dl grillolje

  • 1 stk. rødløk
  • 2 stk. gulrot i staver
  • 1 pk sukkererter
  • 0,5 dl hvitvin
  • 2 ss finhakkede friske urter
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i terninger.
  2. Tre kyllingbitene på grillspyd. Pensle med grillolje og legg spydene på grillen. Grill i 5-10 minutter, avhengig av grillens varme. Snu ofte.
  3. Legg grønnsakene på et stort ark aluminiumsfolie. Brett opp kantene og hell over hvitvin, urter og salt. Legg på smør.
  4. Pakk folien godt sammen med skjøten opp og legg på grillristen. La grønnsakene dampe til de er møre, ca. 10-15 minutter avhengig av hvor varm grillen er.
Hvis du bruker trespyd bør de bløtlegge i kaldt vann i ca. 20 minutter på forhånd. Da unngår du at de begynner å brenne.