Kyllingrulader med søt chilisaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Inviter din kjære på tre-retters meny med eksotiske smaker: Laksesashimi med mojitodressing, Kyllingrulade med søt chilisaus og Jordbærcampari som et spenstig punktum. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllinglår naturell
  • 0,5 stk. rød paprika
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ss linfrø
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 pk red rhubarb småbladet salat
  • 4 ss søt chilisaus

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 180 °C.

2. Skjær forsiktig inntil og langs beinet på innsiden av kyllinglårene med en skarp kniv. Skjær små snitt til bena er helt løs fra kjøttet. Prøv å holde kjøttet så helt og fint som mulig.

Utbening av kyllinglår kan være litt vanskelig den første gangen, men når du først får litt trening går det som en lek. Bruk god tid, skarp kniv og hold tunga rett i munnen.

3. Legg to ark aluminiumsfolie på kjøkkenbenken. Pensle dem med litt olje og legg ut et utbenet kyllinglår med skinnsiden ned på hvert av arkene. Krydre med salt og pepper.

4. Skjær paprika i tynne strimler og legg dem som en stripe på midten av hvert kyllinglår.

5. Nå er det omtrent som å lage makiruller. Rull forsiktig sammen kyllinglårene ved å løfte den siden du har mot deg over paprikaen og over mot den andre siden. Rull rundt og pakk alt stramt inn i aluminiumsfolien til du har fått en jevn og pen rull. Sørg for at rullene blir helt stramme ved å tvinne sidene til de har en bonbon-form.

6. Legg ruladene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i midten av den ene ruladen. Sett formen midt i ovnen og stek ruladene til steketermometeret viser 68 °C. Det tar ca. 30 minutter.

7. Ta ut formen og la ruladene hvile i fem minutter på benken. Pakk dem ut og rull dem i en blanding av sesamfrø, linfrø og finhakket bladpersille.

8. Skjær ruladene i skiver og server med søt chilisaus og salat.