Kyllingfilet med snøfrisk og bacon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gi kyllingfileten et løft og gjør den til skikkelig en koserett ved å fylle den med myk smaksatt kremost og pakke den godt inn i bacon. Ordentlig helgekos!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 125 g snøfrisk naturell
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 stk. rød chili
  • 1 ss frisk estragon
  • 0,5 ts salt
  • 8 skiver bacon eller prosciutto
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Rør sammen snøfrisk, revet sitronskall, hakket chili, estragon og pepper.
  2. Skjær en lomme i hvert kyllingbryst med en skarp kniv. Pass på at du ikke skjærer tvers igjennom. Bruk en liten skje eller fingrene til å fylle lommen med osteblandingen.
  3. Dryss på litt pepper, eventuelt også litt salt, og pakk hver kyllingfilet inn i 2 skiver bacon/prosciutto, slik at lommen forsegles godt. Fest med tannpirkere.
  4. Legg bakepapir i en ildfast form og legg i kyllingfiletene. Drypp over olivenolje og plasser formen midt i ovnen på  200 °C i 18-20 minutter, eller til filetene har kjernetemperatur på 68 °C og er pent gylne.

Server gjerne med couscous eller ris, og en god salat

Om kyllingfiletene er veldig store, kan det være lurt å dele dem i to på langs før du lager en lomme til osten.