Kyllingfilet med potet- og sellerimos

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag potetmos med sellerirot. Det gir ekstra god smak. Vil du ha enda mer smak kan du tilsette hvitløk og urter. Smaker nydelig som følge til kyllingfilet.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet

salt og kvernet pepper

Potet- og sellerimos

  • 4 stk. potet
  • ca. 100 g sellerirot
  • ca. 1,5 dl melk
  • 1 ss smør
  • ca. 0,5 ts salt

godt med kvernet pepper

Slik gjør du

1. Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann. Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør.

2. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Ha på salt og pepper.

3. Sil fra vannet på poteter og selleri. Tilsett halvparten av melken og mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse. Smak til med smør, salt og kvernet pepper.

Server kyllingfilet på potet- og sellerimos gjerne i følge med for eksempel brokkoli, blomkål, asparges, gulrot, babymais – eller en god grønnsaksblanding.

Vil du ha ekstra mye smak? Surr 2 båter hvitløk og 1 dl finhakkede urter i en panne og vend det inn i mosen.