Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingfilet med appelsin og ovnsbakte rotgrønnsaker

Kyllingfilet med appelsin og ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 stk. appelsin
  • 1 stk. lime
  • 2 ts chilipulver
  • 4 stk. rødbete
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. pastinakk
  • 2 ss solsikkeolje

salt og kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 610 kcal
Fett 11 g
Protein 50 g
Karbohydrater 70 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv en av våre magreste kyllingretter med ovnsbakt kyllingfilet og fargerike rotgrønnsaker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 stk. appelsin
  • 1 stk. lime
  • 2 ts chilipulver
  • 4 stk. rødbete
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. pastinakk
  • 2 ss solsikkeolje

salt og kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 610 kcal
Fett 11 g
Protein 50 g
Karbohydrater 70 g

Slik gjør du

1. Tørk av kyllingfiletene og legg dem i en plastpose. Press halvparten av sitrusfrukten og hell juicen i posen. Tilsett chilipulver og knyt posen. Vend posen, så alt blir godt blandet. Legg den kaldt i to timer.

2. Skrell rødbeter, gulrøtter og pastinakk og del dem i biter. Legg bitene i en ildfast form og dryss med salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter ved 200 °C.

3. Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk dem godt. Ta vare på marinaden. Stek filetene raskt i olje og krydre med salt og pepper.

4. Ta grønnsakene ut av ovnen og legg kyllingfiletene på toppen. Hell resten av marinaden over i formen.

5. Vask de to siste appelsinene godt og del dem i båter (med skallet på). Legg båtene rundt kyllingen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den tilbake i ovnen i ca. 20 minutter eller til kylling og grønnsaker er ferdige.

Retten serveres med ferskt brød som kan dyppes i sausen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11769, server:MP-PRD-WEB12 10.10.2024 13:41:01