1. Tørk av kyllingfiletene og legg dem i en plastpose. Press halvparten av sitrusfrukten og hell juicen i posen. Tilsett chilipulver og knyt posen. Vend posen, så alt blir godt blandet. Legg den kaldt i to timer.
2. Skrell rødbeter, gulrøtter og pastinakk og del dem i biter. Legg bitene i en ildfast form og dryss med salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter ved 200 °C.
3. Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk dem godt. Ta vare på marinaden. Stek filetene raskt i olje og krydre med salt og pepper.
4. Ta grønnsakene ut av ovnen og legg kyllingfiletene på toppen. Hell resten av marinaden over i formen.
5. Vask de to siste appelsinene godt og del dem i båter (med skallet på). Legg båtene rundt kyllingen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den tilbake i ovnen i ca. 20 minutter eller til kylling og grønnsaker er ferdige.
Retten serveres med ferskt brød som kan dyppes i sausen.