Kylling saltimbocca

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den italienske klassikeren saltimbocca tilberedes tradisjonelt av kalv, men vi har tatt oss friheten å bytte ut kalvekjøtt med kyllingfilet - en smakfull dødssynd, sett med italienske øyne.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 skiver spekeskinke eller prosciutto
  • 4 blader frisk salvie
  • 4 stk. vårløk

Slik gjør du

  1. Skjær bort innerfileten (den løse biten på undersiden) på kyllingfileten og bank den forsiktig slik at den blir omtrent like tykk over det hele.
  2. Legg en stor skive spekeskinke eller prosciutto og et salvieblad på hver kyllingfilet. Fest med en tannpirker eller tynn trepinne. krydre med litt salt og pepper.
  3. Grill saltimbocca på indirekte varme, ca 4-5 minutter på hver side, til den er gjennomstekt og skinken og salvien er sprø og duftende. 

Server saltimbocca med grillet vårløk og kokte nypoteter. Press gjerne saften av en halv sitron over kjøttet.