Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling saltimbocca

Kylling saltimbocca

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 skiver spekeskinke eller prosciutto
  • 4 blader frisk salvie
  • 4 stk. vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 218 kcal
Fett 4 g
Protein 43 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den italienske klassikeren saltimbocca tilberedes tradisjonelt av kalv, men vi har tatt oss friheten å bytte ut kalvekjøtt med kyllingfilet - en smakfull dødssynd, sett med italienske øyne.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 4 skiver spekeskinke eller prosciutto
  • 4 blader frisk salvie
  • 4 stk. vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 218 kcal
Fett 4 g
Protein 43 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

  1. Skjær bort innerfileten (den løse biten på undersiden) på kyllingfileten og bank den forsiktig slik at den blir omtrent like tykk over det hele.
  2. Legg en stor skive spekeskinke eller prosciutto og et salvieblad på hver kyllingfilet. Fest med en tannpirker eller tynn trepinne. krydre med litt salt og pepper.
  3. Grill saltimbocca på indirekte varme, ca 4-5 minutter på hver side, til den er gjennomstekt og skinken og salvien er sprø og duftende. 

Server saltimbocca med grillet vårløk og kokte nypoteter. Press gjerne saften av en halv sitron over kjøttet. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 14.12.2024 01:45:06