Krydrede kjøttboller i tomatsaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag dine egne kyllingkjøttboller med god kryddersmak og server i tomatsaus.

Ingredienser

porsjoner

Kjøttboller:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss griljermel
  • 1 ts malt koriander
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss olivenolje til steking

Tomatsaus:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • ca. 1 ts sukker
  • 0,25 ts kajennepepper

Slik gjør du

  1. Kna kjøttdeigen seig med salt. Finhakk løk og hvitløk, og bland inn i kjøttdeigen sammen med griljermel, malt koriander, revet muskatnøtt, malt spisskummen, malt kanel og egg. 
  2. Form små boller med teskje og stek dem i olje på middels varme til de er gylne.
  3. Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje til den er blank og myk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vann og hønsebuljong. Kok sausen i ca. 15 minutter. Smak til med sukker og kajennepepper, eventuelt litt salt. 
  4. Hell sausen over kjøttbollene, og strø hakkede friske urter på toppen.

Du kan også lage kjempegode kjøttboller med svinekjøttdeig.