Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En godt krydret svinefilet med varm spinat- og aspargessalat, toppet med sprø løk og valnøtter - det er godt det!
Ingredienser
-
800 g ytrefilet av svin -
2 ts spisskummenfrø -
2 ts fennikelfrø -
1 ts rosépepper -
2 ts anisfrø -
1 ts salt -
2 ss nøytral olje eller margarin til steking
Geitostkrem
-
1 boks snøfrisk naturell (à 125 g) -
0,5 boks crème fraîche lett, 18 % -
4 ss frisk estragon eller andre friske urter
Spinat- og nøttesalat
-
1 stk. rødløk i ringer -
saft av
1 stk. sitron -
1 dl grovhakkede valnøttkjerner -
12 stk. frisk grønn asparges -
1 båt finhakket hvitløk -
400 g frisk spinat -
1 ss nøytral olje til steking
Slik gjør du
1. Varm hele krydder i en tørr stekepanne til de “popper” og knus dem deretter lett i en morter. Bland inn salt. Dryss krydderblandingen på et ark matpapir og rull kjøttet i blandingen.
2. Brun kjøttet raskt på alle sider i en stekepanne med olje/margarin, legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek kjøttet på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C. Hvil kjøttet i minst 10 minutter før du skjærer i det.
3. Bland geitost, crème fraiche og estragon sammen til en dressing. La den stå en stund før servering for å trekke smak.
4. Ha rødløk i en bolle, hell over sitronsaft og la det stå i minst 30 minutter.
5. Rist valnøtter i en tørr stekepanne til de får litt farge, sett pannen til side og dryss over litt salt.
6. Skrell asparges og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 3 minutter avhengig av tykkelse. Ha dem over i isvann, det stopper kokeprosessen og bevarer den pene grønnfargen.
7. Ha hvitløk og spinat i en stekepanne med olje, vend forsiktig til spinaten faller sammen. Gjør dette i to omganger. Tilsett asparges delt i to, rødløk og valnøtter. Smak til med salt og pepper.
Skjær krydret svinefilet i skiver og server med varm spinatsalat og geitostkrem .