Koreansk Beef Bulgogi

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koreanerne elsker sin Beef Bulgogi, og det kommer du også til å gjøre! Marinert entrecôte, ris og spicy chilisaus servert i sprø og deilig salat – en slags koreansk taco. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g entrecôte av storfe eller ytrefilet
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. rødløk
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • 4 ss sesamfrø
  • 0,5 potte frisk koriander

Tilbehør:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller koreansk chilipaste
  • 0,5 potte frisk koriander

Ris:

  • 6 dl sushiris eller jasminris
  • 2 ts riseddik
  • 2 ss sesamfrø

Slik gjør du

  1. Skjær entrecôte i tynne strimler, og ha dem i en bolle. Finhakk rødløk og koriander, riv hvitløk og ingefær og ha det i bollen med kjøttet. Hell sesamolje og soyasaus i bollen, dryss over sesamfrø og bland alt godt sammen. Sett kjøttet til side og la det stå i 3 timer, eller gjerne over natten.
  2. Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Avkjøl risen noe, bland inn riseddik og sesamfrø.
  3. Plukk hjertesalatbladene fra hverandre, og skyll dem godt. Tørk dem lett med litt kjøkkenpapir.
  4. Fres det marinerte kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 1-2 minutter. Du kan eventuelt bruke en grillpanne til å grille kjøttstrimlene.

Server hjertesalatblad toppet med kokt ris og det stekte kjøttet. Ha litt shriracha over og pynt med litt frisk koriander. Server gjerne en god kimchi ved siden av.