Konfitert kjebog
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kjekjøtt er ofte veldig magert, og trenger lang tilberedningstid på lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Da er konfitering perfekt. En liten runde på grillen eller i stekeovnen til slutt gir kjøttet den deilige, sprø skorpen.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. kjebog -
300 g salt -
8 båter hvitløk -
0,5 potte frisk rosmarin -
2 stk. laurbærblad -
1 ss hel pepper -
2 l maisolje
Gremolata:
-
3 båter hvitløk -
revet skall av
1 stk. sitron -
1 bunt bladpersille
Slik gjør du
- Gni kjøttet godt inn med salt og legg det i en langpanne eller liknende. Sett kjøttet kaldt over natten.
- Skyll av saltet og tørk kjøttet med tørkepapir. Gni det godt inn med hakket hvitløk, rosmarin, knuste laurbærblader og grovknuste pepperkorn. La det ligge i romtemperatur i 1-2 timer.
- Legg kjøttet i en ildfast form med høye kanter. Fyll formen med olje, slik at kjøttet er helt dekket. Sett formen midt i ovnen på 120 °C i 3-3 ½ time, eller til kjøttet slipper benet. Ta formen ut av ovnen og avkjøl kjøttet i oljen. Dette kan gjøres i god tid før servering.
- Ta opp kjøttet og tørk vekk det meste av oljen. Brun det godt i en stekepanne, eller gi det en omgang på grillen. Kjøttet kan også stekes i stekeovn på 200 °C i ca. 20 minutter til det har fått en fin, gyllen stekeskorpe. Det er en fordel at kjøttet er kaldt når oppvarmingen starter, ellers vil det falle fra hverandre.
- Finhakk hvitløk til gremolata. Vask sitron og riv skallet fint. Finhakk persille. Bland sammen alt og dryss over kjebogene ved servering.
Restene kan du servere som pulled kje i brioche.