Konfitert kjebog

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjekjøtt er ofte veldig magert, og trenger lang tilberedningstid på lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Da er konfitering perfekt. En liten runde på grillen eller i stekeovnen til slutt gir kjøttet den deilige, sprø skorpen.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kjebog
  • 300 g salt
  • 8 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk rosmarin
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 2 l maisolje

Gremolata:

  • 3 båter hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 bunt bladpersille

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet godt inn med salt og legg det i en langpanne eller liknende. Sett kjøttet kaldt over natten.
  2. Skyll av saltet og tørk kjøttet med tørkepapir. Gni det godt inn med hakket hvitløk, rosmarin, knuste laurbærblader og grovknuste pepperkorn. La det ligge i romtemperatur i 1-2 timer. 
  3. Legg kjøttet i en ildfast form med høye kanter. Fyll formen med olje, slik at kjøttet er helt dekket. Sett formen midt i ovnen på 120 °C i 3-3 ½ time, eller til kjøttet slipper benet. Ta formen ut av ovnen og avkjøl kjøttet i oljen. Dette kan gjøres i god tid før servering.
  4. Ta opp kjøttet og tørk vekk det meste av oljen. Brun det godt i en stekepanne, eller gi det en omgang på grillen. Kjøttet kan også stekes i stekeovn på 200 °C i ca. 20 minutter til det har fått en fin, gyllen stekeskorpe. Det er en fordel at kjøttet er kaldt når oppvarmingen starter, ellers vil det falle fra hverandre.
  5. Finhakk hvitløk til gremolata. Vask sitron og riv skallet fint. Finhakk persille. Bland sammen alt og dryss over kjebogene ved servering.

Restene kan du servere som pulled kje i brioche.