Kje i brioche

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

«Hva gjør vi med resten?», er et stadig tilbakevendende spørsmål. Vi hadde rester av stekt kjebog –  ikke nok til en middag, men nok til å lage en kjapp, liten koserett med spennende smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g stekt kjøtt av kjebog eller kjelår
  • 1 ss smør
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss honning
  • 2 ss kremost naturell eller snøfrisk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 stk. rødløk
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 0,5 pk blandet babybladsalat

Slik gjør du

  1. Kutt eller trekk kjøttet fra hverandre, slik at det blir finfordelt i fibre (ikke finkuttet)
  2. Varm kjøttet i en stekepanne med litt smør.
  3. Bland sammen sennep, honning og kremost.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  4. Skjær løk i tynne båter eller skiver og bland med sukker og soyasaus. Bruk hendene og masser soppen en stund, så den blir myk.
  5. Varm burgerbrødene i brødrister eller i grillpanne.
  6. Fyll de varme brødene med salat, kjekjøtt, dressing og løk.

 

Det er enklest å trekke kjøttet fra hverandre i fiberretningen om kjøttet ikke er kaldt. «Pulled» er en fin måte å servere alle slags kjøttrester på om du ikke har så mye. Smak det til med en barbequesaus, eller server med en god dressing, som her.