Kalkunmedaljong med appelsin- og rødløksalat
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En saftig kalkunbiff av kalkunbryst og en like saftig salat med appelsin, rødløk og chili egner seg godt som middag til familien eller som festmat til et helt langbord. Mildt, lett, lyst og fullt av smak.
Ingredienser
-
8 skiver bacon -
8 stk. kalkunmedaljong à 70 g -
2 ss smør -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Appelsin og rødløksalat:
-
3 stk. appelsin -
1 stk. rødløk i tynne båter -
1 stk. finkuttet rød chili -
2 ss finkuttet frisk persille -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
-
2 ss grovhakkede pistasjnøtter
Slik gjør du
1. Begynn med appelsin og rødløksalaten: skjær ut fileter av appelsinene (se tips under) Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Sett til side mens du steker kjøttet.
2. Surr en skive bacon rundt hver medaljong og fest med en tannpirker.
3. Varm en stekepanne og ha i smør. Pannen er varm nok når smøret slutter å frese. Legg i kalkunmedaljongene og stek dem i 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ta medaljongene ut av pannen og la dem hvile i 3-4 minutter.
4. Legg medaljongene på en tallerken sammen med appelsinsalaten. Dryss hakkede pistasjnøtter over.