Kalkunmedaljong med appelsin- og rødløksalat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En saftig kalkunbiff av kalkunbryst og en like saftig salat med appelsin, rødløk og chili egner seg godt som middag til familien eller som festmat til et helt langbord. Mildt, lett, lyst og fullt av smak. 

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver bacon
  • 8 stk. kalkunmedaljong à 70 g
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Appelsin og rødløksalat:

  • 3 stk. appelsin
  • 1 stk. rødløk i tynne båter
  • 1 stk. finkuttet rød chili
  • 2 ss finkuttet frisk persille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss grovhakkede pistasjnøtter

Slik gjør du

1. Begynn med appelsin og rødløksalaten: skjær ut fileter av appelsinene (se tips under) Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Sett til side mens du steker kjøttet.

Slik lager du appelsinfileter: Bruk en skarp kniv og skjær topp og bunn av appelsinen. Skjær av resten av skallet slik at du fjerner den hvite hinnen. Legg appelsinen i den ene hånda og skjær ut skinnfrie fileter ved å skjære tett inntil hinnene mens du snur på appelsinen i hånda. Press ut resten av saften over appelsinfiletene.

 

2. Surr en skive bacon rundt hver medaljong og fest med en tannpirker.

3. Varm en stekepanne og ha i smør. Pannen er varm nok når smøret slutter å frese. Legg i kalkunmedaljongene og stek dem i 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ta medaljongene ut av pannen og la dem hvile i 3-4 minutter.

4. Legg medaljongene på en tallerken sammen med appelsinsalaten. Dryss hakkede pistasjnøtter over.