Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et deilig urtesmør gjør kalkunen ekstra saftig og god. Serverer du kalkunen med sesongens asparges, nykål og reddiker får gjestene dine et fargerikt og lett festmåltid.  

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 båt hvitløk
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 stk. nykål, sommerkål
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 150 g sukkererter
  • 10 stk. reddik
  • ca. 1,5 l vann til koking
  • 2 ss smør
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Bland sammen smør, timian, hvitløk, sitronskall og -saft. Løsne forsiktig mesteparten av skinnet på kalkunfileten og fordel smøret under skinnet. Trekk skinnet godt på plass og krydre med salt og kvernet pepper på begge sider.
  2. Varm en stekepanne og legg fileten med skinnsiden ned i pannen. Brun den godt på begge sider og legg den over i en ildfast form. Hell over smøret fra pannen og stek fileten i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter eller til den har en kjernetemperatur på 68 °C. La fileten hvile i ca. 10 minutter.
  3. Skjær kål og reddik i båter, og skrell asparges ved behov. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, ha i smør. Legg i kål, asparges, sukkererter og reddik og kok dem såvidt møre, 2-3 minutter. La grønnsakene renne av seg i et dørslag og anrett dem deretter på et fat. Dryss over finhakket vårløk og gressløk.
  4. Skjær kalkunfileten i tynne skiver og legg på et fat, gjerne sammen med grønnsakene. 

Server gjerne med brunet timiansmør fra stekingen og kokte nypoteter.